Home

Voorstelling AWL

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /home/webonsth/domains/votjeugdhulp.be/public_html/includes/menu.inc).

 

In januari 2019 kreeg de Vereniging Ons Tehuis, in samenwerking met Universiteit Gent, de goedkeuring van de Vlaamse regering om een academische werkplaats op te richten.  Deze academische werkplaats schenkt aandacht aan de organisatie van een positief en veilig leefklimaat in de residentiële jeugdhulp.

De ‘Academische Werkplaats Leefklimaat’ (AWL) in Vlaanderen verbindt praktijk, wetenschap en beleid.  Ze wil informatie over het thema verzamelen, kennis verder ontwikkelen, verbreden en verankeren op alle betrokken niveaus (leefgroep, organisatie, beleid, onderzoek).

We focussen ons concreet op de volgende drie doelstellingen:

  1. Het uitbouwen van werkveldgerichte activiteiten.
  2. Het theoretisch en onderzoeksmatig onderbouwen van de praktijkgerichte activiteiten vermeld in punt 1.
  3. De disseminatie van de bevindingen en de ontwikkeling van beleidsaanbevelingen op basis van de activiteiten, vermeld in punt 1 en 2, om het brede jeugdhulpveld te ondersteunen in het installeren van een positief leefklimaat.

 

Deze 3 finaliteiten vormen één geheel, waarin actie, theorie, onderzoek en beleid elkaar synergetisch beïnvloeden.

 

In samenwerking met met steun van