Home

Kinderen en Jongeren

Individuele sociale vaardigheidstraining

Tijdens een sociale vaardigheidstraining worden een aantal belangrijke vaardigheden aangeleerd, versterkt en toegepast.  De thema’s en de methodieken worden op maat uitgewerkt (bv. opkomen voor jezelf, omgaan met groepsdruk, zelfvertrouwen, zelfbeeld, gevoelens…).

Doelgroep: Kinderen en jongeren vanaf het 5e leerjaar tot en met 3e graad secundair onderwijs
Duur: 10 uur

 

Rots & Water

In de weerbaarheidstraining 'Rots & Water' leren kinderen en jongeren krachtiger worden om op een aanvaardbare manier op te komen voor zichzelf.  Ze leren in groep hun grenzen kennen en aangeven.  Ze worden bewust van hun lichaam.

Door te oefenen en te praten met anderen leren ze om in te schatten wanneer ze een rots zijn, en wanneer water.  De rots staat voor kracht: voor jezelf opkomen, jezelfd kunnen verdedigen en in jezelf vertrouwen.  Het water staat voor solidariteit: dat betekent dat je je in kunt leven in andere mensen en dat je jezelf kunt beheersen wanneer je bijvoorbeeld heel boos wordt.

De thema's die aan bod komen zijn:

  • stevig staan
  • lichaamstaal
  • beheersing
  • grenzen en groepsdruk
  • mentale kracht.

Doelgroep: Kinderen en jongeren vanaf het 5e leerjaar tot en met 2e graad secundair onderwijs.  We bieden deze reeks ook aan in klasgroepen.
Duur: 5 sessies van 2 uur

 

Herstelgesprekken

Naar aanleiding van een conflict kan een herstelgesprek gefaciliteerd worden: de betrokkenen worden ondersteund in het zoeken naar een vorm van herstel.  Het kan gaan om een herstelgesprek tussen twee personen, maar ook groepsgesprekken (bv. naar aanleiding van conflicten in een leefgroep) behoren tot de mogelijkheden.